Obavijest za korisnike – Konverzija Point2000

Poštovani korisnici,

         Ovim putem skrećemo Vam pozornost na novosti vezane za konverziju Point2000 sa Kuna na EUR.
         Zbog prelaska na EUR od 1.1.2023. POINT mora za sve korisnike napraviti konverziju cijele baze Point2000 i preračunati sve iznose iz HRK u EUR u skladu s pravilima za preračunavanje i zaokruživanje (1 EUR = 7,53450 kn).

         Naglašavamo da konverzija HR modula (Plaće i Drugi dohodak) nije ovisna o glavnoj konverziji Point2000 i moguća je prije ili poslije glavne konverzije cijele baze Point2000 (Financijsko, Robno materijalno, Nabava, prodaja, Fakturiranje, Osnovna sredstva, Putni nalozi…) pokretanjem posebnog programa PLKONV02 iz modula Admin.
         Cijela procedura detaljno je objašnjena u posebnoj uputi Point2000 – konverzija na Euro – HR moduli.

Korisnici HR modula

Korisnici koji imaju SAMO HR module (Plaće, Drugi dohodak) konverziju HR modula mogu napraviti kada im to bude odgovaralo, ALI isto tako moraju napraviti i glavnu konverziju baze podataka sustava Point2000.
To znači da konverzija HR modula može ići samostalno i neovisno o ostalim modulima Point2000.

Ukoliko ste odlučili samostalno napraviti konverziju HR modula, u tom slučaju savjetujemo sve korisnike da kontaktiraju POINT podršku kako bi preuzeli najnoviju verziju programa Point2000. 

Korisnici cijelokupnog sustava Point2000

Korisnici koji koriste cijeli sustav Point2000, konverziju HR modula mogu obaviti samostalno, a glavnu konverziju baze podataka sustava Point2000 mora obaviti osoblje Pointa, prema dogovorenom datumu s POINT podrškom. Prije glavne konverzije sustava Point2000, moraju se zadovoljiti svi uvjeti koji su navedeni u detaljnoj uputi Point2000 KONVERZIJA NA EUR.
Bez napravljene glavne konverzije neće biti moguće otvoriti novu godinu.

PointPOS konverzija

Konverzija Point POS kase opisana je detaljno u POINT POS Uputi za konverziju kuna u EUR.
Konverzija POS kase može ići neovisno o konverziji Point2000 sustava radi izdavanja računa u novoj godini, ali korisnici moraju imati na umu da neće biti moguće prenijeti zaključke kasa u Point2000 Robno materijalno ako nije napravljena glavna konverzija podataka u Point2000.

Korisnici koji nisu dobili detaljne upute na svoj e-mail, trebaju se HITNO javiti u Point radi preuzimanja uputa i dogovora o terminu konverzije.